Service Hotline
0519-81230981
Znanja
Dom > Znanja > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Graphene oksida na osnovi pena za čiščenje umazane vode

Raziskovalci na Univerzi Washington uspelo uporablja graphene oksida listov tvoriti biofoam, ki lahko preoblikujejo umazano vodo v pitno water. Njihovo upanje je, da v državah, kjer je veliko sončne svetlobe, da bomo lahko sprejme umazano vodo izhlapi z uporabo tega materiala in zbiranje sveže vode.

Ta nova metoda združuje bakterije proizvajajo celuloze in graphene oksid v obliki dvo-ležišče biofoam. Proizvodnega procesa je dejal, da je zelo preprost, in mreži nano vlakna celuloze, ki ga proizvaja bakterija ima odlično sposobnost za premikanje vode iz večji izhlapevanja površino ob hkratnem zmanjšanju toplote, ki se spušča. Material je dvo-večplastne strukture z absorpcijo svetlobe graphene oksida napolnjena nanocellulose na vrh in neokrnjene nanocellulose na dnu. Ko odloži to vode, je dejansko sposobni doseči zgornje površine, kjer se zgodi izhlapevanje vode. Svetloba tudi tukaj seva na vrhu, in jo pretvori v toploto, zaradi graphene oksid; Odvajanje toplote v razsutem stanju vode pod minimizirana neokrnjene nanocellulose plast. Na ta način toplote je ne zapravlja ampak omejena na vrhnjo plast, kjer se dejansko dogaja izhlapevanje.

Celulozo na dnu dvo-ležišče biofoam deluje kot goba, risanje vode do graphene oksida, kjer pride do hitrega izparevanja. Zaradi sveže vode lahko preprosto zbirajo z vrha lista.

Proces, v katerem je dejansko nastala dvo-ležišče biofoam je tudi roman. Glede ekipe, deluje podobno kot kako ostriga naredi biser - bakterije tvori plasti nanocellulose vlaken v kateri priti vlagati graphene oksida kosmiči.

Medtem ko kultiviranja bakterije za celulozo, raziskovalci added graphene oksida kosmiči v mediju. Na določeni točki vzdolž proces, medij je odstranjen z graphene oksida in sveže gojišče je predstavil. Ki proizvaja naslednjo plast pene. Vmesnik je domnevno zelo močna in mehansko trdne. Novi biofoam je tudi izredno lahka in poceni, da bi, zaradi česar je izvedljiv instrument za prečiščevanje vode in razsoljevanje.

Skupina doda, da njihovo sintezo proces tudi omogoča dodajanje drugih nanostrukturne materiale za peno, ki bo povečati stopnjo uničenja bakterij in drugih onesnaževalcev, in bi bilo varno za pitje.


Vir:


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd