Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Graphene omogoča kontaktne leče za prikaz slike infrardeče

Sliši se kot vohunstva Triler, in si lahko ogledate slike infrardeče, tako dolgo, kot si dal na par kontaktne leče. Raziskovalci na University of Michigan obrnil svojo očala v realnost, uporablja graphene razviti senzorji nohti velikih infrardeče slike brez potrebe po okornih hladilnih naprav. Zaradi svoje majhnosti, lahka, je lahko vključen v kontaktne leče ali mobilnih telefonov, v vojski, varnost, medicine in drugih področjih so široko paleto aplikacij.

Študija je bila objavljena v reviji narava nanotehnologije. Infrardečih med 760 nm 1 mm, je valovna dolžina kot rdečo luč za dlje kot vidna, razdeljen v bližini infrardečega, srednja infrardeča in daleč infrardeče tri vrste. IR in daleč infrardeči senzorji običajno morali delati pri zelo nizkih temperaturah. Chong (Zhaohui Zhong), docent za elektrotehniko in računalništvo na Univerzi Michigan in njegova ekipa izboljšati proces proizvodnje električnih signalov iz graphene, vzpostavitev izolacijsko plast med dvema graphene kosmiči električni tok skozi.

Kadar je svetlobni zadetkov vrh graphene, naprave za javnost elektronov in ustvari pozitivno nabitimi luknjo. Nato pod Kvantno tuneliranje učinek, elektronov skozi srednji izolacijski sloj in dosežejo dno graphene plast. Na tej točki, bo pozitivno nabitimi luknje, ki ostanejo na zgornjem graphene proizvajajo električno polje in vplivajo na sedanje nižje graphene. Z merjenjem spremembe toka, svetlost svetlobe, obsevanih na zgornji graphene lahko mogoče sklepati. Chong je dejal novo metodo prvi dovoljeno občutljivost IR in daleč infrardeči senzorji za novo višino, ki bi bilo primerljivo s tradicionalno infrardeči senzor, ki zahteva hladilno napravo za zagon.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd