Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Graphene, izredno čudovito čarobno in še več

Grafen je vrsta enoslojne lamelarne strukture, sestavljene iz atomov ogljika. To je najtanjši in najmočnejši dvodimenzionalni material, ki ga ljudje odkrivajo doslej zaradi svoje močne trdote, izjemne prevodnosti in odlične prozornosti, znane kot "spreminjanje materiala 21. stoletja". Vendar pa je zaradi visokih stroškov priprave industrijska uporaba grafena odložena. Poljski znanstveniki so nedavno izumili metodo grafinske priprave, tako da je mogoče industrijsko proizvodnjo grafena.

Ker sta znanstveniki v Združenem kraljestvu leta 2004 uspela ločiti čarobne nanomateriale grafena, so z nizkocenovnimi, visokokakovostnimi in obsežnimi grafenskimi pripravami postali cilji svetovne industrije in raziskovalcev. Trenutno so skupne metode za pripravo grafena fizična metoda odstranjevanja in metoda kemične obdelave. Prva je najpomembnejše sredstvo za pridobivanje grafita visoke čistosti v laboratoriju. Slabost je, da je grafen majhen in drag. Čeprav lahko kemična metoda proizvede veliko površino grafena, čista in kakovostna je nizka.

V zadnjih letih znanstvena raziskava o grafinu hitro napreduje in njegova industrijska uporaba je tudi na puščici. Predvideva se, da bo proizvodnja grafena na zaslonu na dotik, baterije za shranjevanje energije, senzorji, polprevodniki, vesoljska plovila, vojaška, biomedicinska in druga ambiciozna polja postala naslednja trilionska industrija. Ogromna tržna perspektiva, zaradi česar je svet sprožil raziskavo prodora in razvoj ter investicijski razcvet. Po nepopolni statistiki je leta 2012 po vsem svetu skupno raziskanih 3520 raziskav o patentih za grafene, vendar velika večina jih še vedno ni v laboratoriju. Zato lahko nova tehnologija grafinske priprave v končni fazi koristi človeštvu, v končni fazi pa je odvisna od njene sposobnosti za uspešno proizvodnjo v industrijsko proizvodnjo.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd