Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Grafen pomaga preprečiti jeklo pred poškodbami

Indijski raziskovalec in njegov partner sta izumili novo tehnologijo, ki uporablja grafen, da preprečuje rjavenje jekla.

Jekla rjavenje je velik problem v avtomobilski industriji. Čeprav je prekrit z barvo, je enostavno praske in krom se nanese na odbijač. Postopek vključuje dodajanje strupenih kemikalij

Za rešitev tega problema so profesor kemije SUNY Buffalo Sarbajit Banerjee in doktorski študent Robert Dennis razvili polimerni kompozit, ki je vseboval grafen

Grafen je plast ogljikovih atomov, ima hidrofobno in močno električno prevodnost. Te lastnosti omogočajo jeklu, da zmanjša elektrokemične reakcije železa, ki se rjavijo, medtem ko je izpostavljena vodi.

Dva raziskovalca dodata kompozitni premaz na lak, nanese jo v jeklo in jo nato potopimo v slano vodo. V tipičnem zimskem podnebju je mešanica slane vode in soli ter snega drugačna in avtomobil naleti na avto, zato je zelo učinkovit kot zelo slaba okoljska alternativa.

Na začetku je lakirana jeklena pločevina preživela nekaj dni v slanici. Vendar pa lahko s prilagajanjem koncentracije in disperzije dodanega grafena Banerjee in Dennis ohranita lak v tem okolju za mesec dni.

Banerjee je dejal, da želi nekaj dodati nanosu, ki zazna spremembe v pH vode v bližini prask in reagira z vodo tako, da tesni razpoke.

Čeprav je ta tehnologija daleč od komercializacije, so nekatera velika podjetja iz jeklarske industrije zainteresirana tudi za sodelovanje v študiji, še posebej Tata Steel, ki je že financirala poskus Banerjeeja. Dva znanstvenika sta prejela tudi 50.000 dolarjev nepovratnih sredstev od Newyorškega državnega inštituta za preprečevanje onesnaževanja.

V sporočilu za javnost je Banerjee dejal, da se barva lahko proizvede z uporabo obstoječe opreme v lokalni tovarni jekla.

Za razliko od šestvalentnega kroma, ki se uporablja za premaz odbijačev in nekaterih motorjev, je grafen netoksičen, ker je atom ogljika in ne zahteva uporabe močnih kislin in je varen skozi celoten proces. Zaradi teh razlogov je grafen magičen material za prihodnje elektronske komponente.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd