Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Pregled priprave grafena

Trenutno obstaja veliko metod za pripravo grafena. Ta dokument je razdeljen na fizikalne in kemične metode.

1 fizikalna metoda za pripravo grafena

Fizična metoda običajno temelji na poceni grafitu ali ekspandiranem grafitu kot surovini, z mehanskim odstranjevanjem, orientacijskimi epifizami, metodami direktnega odstranjevanja tekočine ali plina za pripravo enojnega ali večplastnega grafena. Te metode so enostavne za pridobivanje surovin, operacija je sorazmerno preprosta, sintetična grafena visoka čistost, manj pomanjkljivosti.

1.1 metoda mehanskega odstranjevanja

Mehansko odstranjevanje ali mikrokombiniranje je eden od najpreprostejših načinov za neposredno luščenje grafitnega lista iz večjega kristala. Novoselovt et al. Uspelo je z odstranjevanjem in opazovanjem monoslojnega grafena iz visoko usmerjenega pirolitskega grafita z zelo enostavno mikromagnetno metodo odstranjevanja v letu 2004, kar je dokazalo neodvisno prisotnost monolaminskega grafena. Specifični postopek je naslednji: najprej uporabite kisikovo plazmo v 1 mm debelem visoko usmerjenem pirolitičnem grafitnem površinskem jedkanju, ko bo površina zrnata 20 μm široka in 2 μm globoka mikro slota, s fotorezistiranjem. Lepljena je na stekleni substrat, in nato trak za odstranitev traku večkrat odstranimo s prozornim trakom, nato pa odstranimo presežek visoko usmerjenega pirolitskega grafita in stekleni substrat z mikrokapsulami damo v raztopino acetona za ultrazvočno in končno monokristalni silikonski rezin. V acetonsko topilo, uporaba sile Van der Waals ali kapilarne sile bo en sloj grafena "odstraniti".

Vendar pa ima ta metoda nekaj pomanjkljivosti, kot je velikost pridobljenega izdelka, ni enostavno nadzorovati, ne more zanesljivo pripraviti dovolj dolgo grafena in zato ne more zadostiti industrijskim potrebam.

1.2 orientacijska epifitska metoda - rast kristalov

Peter W.Sutter in sod. Redek kovinski rutenij je bil uporabljen kot matrika rasti, pri čemer je bila uporabljena atomska struktura matriksne "vrste" iz grafena. C-atomi se najprej infiltrirajo v rutenij pri 1150 ° C in nato ohladijo na 850 ° C. Preden se absorbira velika količina atomov ogljika, plava na površino rutenija, ki na površini tvori monolitni ogljični atom substrata, Island "postopoma odraščajo, sčasoma prerastejo v plast celotnega grafena. Po prvi stopnji pokritosti 80%, se je drugi sloj začel povečevati, na dnu grafena in matriko pa obstaja močna interakcija med drugi sloj po tvorbi prejšnje plasti in substrat je skoraj popolnoma ločen, tako da ostane le šibka sklopitev. Tako je bila pripravljena monolitna grafitna plošča, vendar so grafene listi, ki jih proizvaja ta metoda, ponavadi debelina neenakomeren, adhezija med grafinom in matriksom vpliva na lastnosti pripravljenih grafenskih kosmičev.

1.3 Metoda direktne odstranitve tekoče faze in plinske faze

Metoda tekoče faze in plinskega direktnega odstranjevanja se nanaša na neposredno sproščanje grafita ali ekspandiranega grafita (EG) (navadno s hitrim dvigom temperature na 1000 ° C nad površino odstranjenih skupin, ki vsebujejo kisik), dodanemu organskemu topilu ali vodi, z ultrazvokom, ogrevanjem ali pretokom zraka, da dobimo določeno koncentracijo enojne ali večplastne raztopine grafena. Coleman et al. Dispergiran grafit v N-metil-pirolidonu (NMP) na enak način kot piling tekočih faz ogljikovih nanocevk. Donos enoslojnega grafena je bil 1 uro po ultrazvoku in podaljšan ultrazvok (462 h), tako da je koncentracija grafena do 1,2 mg / ml. Rezultati kažejo, da lahko interakcija med topilom in grafinom uravnoteži energijo, ki je potrebna za odlepitev grafena, ko se topilo ujema s površinsko energijo grafena, površinska napetost grafena pa je lahko 40 ~ 50mJ / M2. Učinek odstranjevanja grafitnih pločevin se lahko izboljša zaradi vpliva zračnega toka. Janowska et al. Rabljen ekspandiran grafit kot surovina in mikrovalovna obsevanost, da bi izboljšali skupni izkoristek grafena (~ 8%) z amoniakom kot topilom. Poglobljene študije so pokazale, da lahko amoniak, ki nastane pri razkrajanju topil pri visokih temperaturah, prodre v grafitno folijo in odlepimo grafit, ko tlak zraka presega določeno vrednost, ki zadostuje za premagovanje sile van der Waals med grafitnimi listi.

Zaradi poceni grafita ali ekspandiranega grafita kot surovine postopek priprave ne vključuje kemičnih sprememb. Priprava grafena s postopkom direktne odstranjevanja tekočih ali plinskih faz ima prednosti nizkocenovnega, preprostega delovanja in visoke kakovosti izdelka, vendar obstaja tudi monolitičen donos grafena. Visoka, lamelna aglomeracija je resna, zato je treba dodatno odstraniti stabilizator in druge napake.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd