Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Nova struktura Graphene je kot goba

Glede na British "neodvisni" o 8., Združene države Massachusetts Institute of Technology (MIT) znanstveniki s pritiskom in taljenje graphene list, poročati ustvarjanje eno najlažji in najbolj trdnih snovi - a porozen tridimenzionalni Graphene strukturo, njegova oblika je podobna goba, gostota je le 5 % železa, vendar je moč železa več kot 10-krat.

Graphene velja za najbolj čvrst material v dvodimenzionalni obrazec, vendar je bilo težko za raziskovalce za pretvorbo močan moč svoje dvodimenzionalni obrazec v tridimenzionalni uporabnih materialov. V najnovejši raziskavi, raziskovalna skupina stisnjeni majhne koščke graphene skupaj z uporabo toplote in pritiska za ustvarjanje zapletenih in stabilno strukturo podobno korale in diatom organizmov. Nova struktura se imenuje "spiralno štiriindvajset tetraedrom", svoje površine je zelo veliko glede na obseg, vendar zelo močne.

"Dvodimenzionalna material graphene je le en atom debela, ima edinstveno stopnjo robustnosti in električne lastnosti, ampak zato, ker je preveč tanek, to je," je dejal Marcus Bieer, direktor raziskovalne skupine in direktor MIT gradbeništva in okolje Inženiring. To je težko, da bi tri - dimenzionalni materialov, vendar naše najnovejše raziskave has velja to.

"Geometrijsko obliko graphene naravno pod vplivom toplote in tlaka je zelo kompleksna in ni mogoče na tradicionalen način." V poskusu, raziskovalci uporabljajo 3D tiskalnik ustvariti strukturo, ki je razširil tisočkrat in preizkušen dobljenih rezultatov.

Nova študija, objavljena nedavno v temeljnici napredek znanosti, kaže, da premoč nove strukture zaradi te edinstvene strukture namesto material sam. To pomeni, da lahko znanstveniki drugih materialov iz iste geometrijo pridobiti enako trdnost svetlobe.

Raziskovalci menijo, da lahko isto geometrijo tudi uporablja za večje bloke strukturnih materialov. Na primer, cementa, ki naredi most lahko isto porozne geometrijo in dosegli enako moč, medtem ko zmanjšanje teže. Poleg tega, ker te oblike je polna drobnih por, je pričakovati, da se uporabljajo za filtriranje vode ali kemikalij.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd