Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Topološki izolator grafinskega spremenljivega telesa pod določenimi pogoji

Po podatkih spletnega inštituta za tehnologijo v Massachusettsu pred kratkim so šolski znanstveniki ugotovili, da se v nekaterih skrajnih primerih lahko grafen pretvori v edinstveno funkcijo topološkega izolatorja, pričakuje, da bo zagotovil nove ideje za izdelavo kvantnih računalnikov. Raziskava je objavljena ta teden v reviji Nature.

Raziskovalci so ugotovili, da so grafene luske postavili v nizko temperaturno okolje s trdnostjo 35 magnetnega polja Tesla in 0,3 stopinj Celzija višje od absolutne ničle. Prevodne lastnosti grafena se lahko spreminjajo, da omogočajo filtriranje elektronov glede na smer elektronskega vrtenja, ki trenutno ni na voljo v nobenem tradicionalnem elektronskem sistemu.

V značilnih pogojih se grafen obnaša kot običajni vodnik in napaja na njem, tok pa skozi to poteka. Ampak, če je del grafena nameščen v magnetnem polju, ki je pravokotno na to, se lastnosti spremembe grafena - tok teče samo ob robovih grafenskih kosmičev, preostanek pa postane izolator. Poleg tega se bo tok gibal samo v eni smeri glede na smer magnetnega polja. Ta pojav se imenuje kvantni Hallov učinek.

V novi študiji so raziskovalci ugotovili, da se bo v primeru, ko dodate močno magnetno polje v položaj grafena v zgornjem primeru, znova spremenile lastnosti grafena: elektroni še vedno delujejo le ob robovih grafena, vendar smeri Operacija se spremeni z enosmernega v dvosmerni, specifična smer pa določajo različne smeri elektronskega vrtenja.

"Ustvarili smo nenavadnega posebnega dirigenta," je povedal podoktorski raziskovalec na oddelku fizike MIT. To je skupna funkcija topološkega izolatorja za ločevanje elektronov glede na smer elektronskega vrtenja. Grafen pa v običajnem pomenu ni topološki izolator. Enak učinek imamo v različnih materialnih sistemih. Še pomembneje, s spreminjanjem magnetnega polja, lahko kadar koli tudi smer elektronskega delovanja, moč ali ne za nadzor države. To pomeni, da jih je mogoče izdelati v tokokrogih in tranzistorjih, ki še niso bili doseženi. "

Erero, izredni profesor na MIT-u, je dejal, da so bile napovedi te karakterizacije grafena, vendar nihče ni nikoli uspel. Študija je najprej potrdila selektivnost grafena v spin-elektrone, kar je bilo prvič dokazano, da lahko grafen nadzira smer elektronskega delovanja in stanje električne energije ali ne. Poskus je naredil nekaj, kar so nekateri raziskovalci že desetletja poskušali doseči brez uspeha, obetavši nov način ustvarjanja kvantnih računalnikov.

Profesor fizike na Tehničnem inštitutu v Massachusettsu, ki sodeluje v študiji, pravi, da študija kaže novo smer za študij topoloških izolatorjev. "Ne moremo napovedati, kaj bodo ugotovitve vodile, ampak bo razširilo naše razmišljanje in zagotovilo možnosti za izdelavo več naprav", je dejal. "

Je dejal: "Zaradi potrebe po ekstremnih nizkotemperaturnih in močnih magnetnih okoljih za doseganje takšne zahteve ni enostavno, zato bo tehnologija, ki jo proizvaja kvantni računalnik, zelo profesionalna oprema, se lahko najprej uporabi za visoko prednostno računalništvo naloge." Nato bodo testirali učinkovitost grafena pri nižjem magnetnem polju (1 Tesla) in pri višjih temperaturah, da bi zmanjšali prag za tehnologijo.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd