Service Hotline
0519-81230981
Novice
Dom > Novice > Vsebine

Kategorijo izdelkov

Kaj je grafični material

Grafen je najtanjši in najmočnejši material, ki ga najdemo doslej. Tanek, ker je grafen sestavljen iz ogljikovih atomov dvodimenzionalnih kristalov, debeline le enega atoma. Čeprav tanek v ekstremno, a zelo gosto, tudi najmanjša atomska velikost helija ne more prodreti vanj.

Kaj je grafen? Grafen je ploski ploski sat, nastal s sp2 hibridizacijo atomov ogljika. Je kvazi dvodimenzionalni material z le eno atomsko plastjo debeline, zato ga imenujemo tudi monatomski sloj grafita. Njegova debelina je okoli 0,335nm, glede na različne načine proizvodnje obstajajo različni vzponi in padci, običajno v navpični smeri višine okoli 1nm, vodoravna širina okoli 10nm do 25nm, je poleg vseh ogljikovega kristala ( nič dimenzionalni fulereni, enodimenzionalne ogljikove nanocevke, tridimenzionalne do grafita).

Že dolgo, preden je fizik v teoriji napovedati, kvazi-dvodimenzionalni kristal sama po sebi termodinamična narava nestabilnosti, se bo pri sobni temperaturi hitro razgradila ali zavila, zato ne more obstajati sam.

Do leta 2004 je fiziolog Britanske univerze v Mančestru Andrei Gem in Constantine Novo Shuo Luofu z mikro mehaničnimi metodami odstranjevanja iz grafita grafena potrdil, da lahko le-ta obstaja, ker je grafena začela delovati, osvojil Nobelovo nagrado za fiziko leta 2010.

Najbolj obetavna uporaba grafena je zamenjava silicija, ki izdeluje ultra-miniaturne tranzistorje za proizvodnjo prihodnjih superračunalnikov. Grafen namesto silicija bo računalniški procesor stokrat večkrat hitrejši.

Poleg tega je grafen skoraj povsem prozoren, absorbira le 2,3% svetlobe. Po drugi strani pa je zelo gosta, tudi najmanjša plinska molekula (helij) ne more prodreti. Te funkcije so idealne za uporabo kot prozoren elektronski izdelek, kot je prozoren zaslon na dotik, svetleča plošča in sončna plošča.

Kot nova vrsta nanomaterialov z najmočnejšo, najmočnejšo in najbolj prevodno prevodnostjo, je grafen znan kot "črno zlato" in "kralj novih materialov", znanstveniki celo napovedujejo, da bo grafen "popolnoma spremenil 21. stoletje". Verjetno je, izkrcali svetovno motečo novo tehnologijo in novo industrijsko revolucijo.


Povpraševanje
Send
Kategorijo izdelkov
Kontakt
Naslov: Rastlin 8, 9 West Tai Lake Avenue, Wujin gospodarski razvoj območja, Changzhou, Jiangsu, Kitajska.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Šesti Element (Changzhou) materialov Technology Co, Ltd